KUNST EXPOSITIE 2019 SWALMEN

KUNST-EXPOSITIE “ SWALMEN UIT DE KUNST “ 2019

MEER DAN DE MOEITE WAARD !!

 

Zaterdag 19 oktober a.s. om 16.00 uur verricht de heer Ferdinand Pleyte, wethouder van de gemeente Roermond, in het Atrium van het voormalig gemeentehuis in Swalmen, Markt 3, de inleiding en de opening van een exclusieve  Kunstexpositie van 3 Swalmer kunstenaars, de muzikale omlijsting  wordt verzocht door het ensemble “Jazzclub-14”  o.l.v. Ferd Geisler.

In 2019 exposeert Ine Bergs – Geerlings met schilderijen. Door het bezoeken van industrie- en landschapsparken en door vele wandelingen in de natuur werd zij geïnspireerd door de vergankelijkheid en aantasting van de natuur. Dit bracht haar het idee om erosie, die in de loop der jaren is ontstaan door weersinvloeden en het dagelijks gebruik van Industriële bouwwerken, staalconstructies, afvalcontainers, alsook roest en loslatende verf, fotografisch vast te leggen. Deze fotografische fragmenten, door sterke vergroting, gebruikt zij als basis voor haar werkstukken. Dit geeft ieder schilderij een bepaalde vorm van abstractie. Verder exposeert Peter Jentjens – keramiek. De veelzijdige mogelijkheden van het materiaal klei (vormgeven, glazuren ,decoreren, bakken), hebben hem gebracht tot het vervaardigen van gebruikskeramiek en unica. Deze stookt hij in een hout-of gasoven tot 1280* en laat daarbij de natuurlijke kleuren optimaal tot hun recht komen . Het is voor Peter vooral de vormgeving en het onvoorspelbare van het totale proces wat hem in deze kunstvorm zo fascineert. Het werken met klei, staal ,en de vele soorten van toevoegingen is voor hem een uitermate creatieve uitdaging zonder einde.

De 3de  exposant is Jos Bergs,  schilderijen -en tekeningen.

De voorkeur van Jos ging in eerste instantie uit naar realistisch tekenen, met name portretten. In 2011 is hij een opleiding gaan volgen  aan de Kunstacademie te Genk in België, waar hij 7 jaar schilder- en tekenlessen heeft gevolgd. De eerste jaren van de academie heeft hij zich helemaal toegelegd op portretten. Het realistisch schilderen van bekende personen vindt hij spannend en een enorme uitdaging. Inmiddels heeft hij zich weer meer op tekenen toegelegd. Werken met potlood, bister (een natuurlijk medium dat werkt als aquarelverf) en inkt is nu zijn nieuwe uitdaging. Met name insecten zijn uitermate geschikt voor weergave met deze materialen.

De Foto-Expositie “ Swalmen uit de Kunst 2019 “ in het Atrium van het voormalig gemeentehuis van Swalmen aan de Markt 3 in Swalmen  van 20 oktober t/m  3 november 2019 en is gratis toegankelijk

Openingstijden: zaterdag en zondag van 14.00 –17.00 uur.

Het comité “Swalmen uit de Kunst ” nodigt iedereen van harte uit voor deze exclusieve Kunstexpositie 2019.

|Doorsturen