Algemeen

Meet & Greet met Franco Gori Kijk mee door de ogen van de fotograaf


Op zondag 3 februari om 13 uur geeft fotograaf Franco Gori een persoonlijk toelichting op zijn werk in de expositie Tijdsbeeld. Tijdens deze Meet & Greet vertelt hij graag meer over hoe hij zijn regionale ‘onderwerpen’ in beeld brengt. Maar ook wat er allemaal komt kijken bij het maken van dat ‘perfecte plaatje’.

Deelname is gratis, u betaalt alleen de entree tot het Cuypershuis. Aanmelden kan via museum@roermond.nl.

Expositie Tijdsbeeld in het Cuypershuis
Tussen Cuypers en Gori zijn er verschillen qua tijd en betrokkenheid bij de fotografie. In Cuypers' tijd waren foto's schaars, in de huidige tijd waarin Gori werkt is beeldmateriaal juist volop aanwezig. Cuypers kocht de foto's, Gori maakt de foto's. Cuypers zocht het ver van huis, Gori zoekt het dicht bij huis. Wat hen verbindt is het feit dat ze beiden de kracht van fotografie onderkennen en ons deelgenoot maken van een onbekende wereld, veraf of dichtbij, ieder op zijn eigen manier.

De foto’s van Cuypers en Gori worden door elkaar gepresenteerd door middel van blauwe viewers. De foto’s zijn bewerkt zodat een ruimtelijk effect wordt verkregen. Deze viewers stellen ons in staat om een heel persoonlijke dialoog met deze ‘tijdsbeelden’ aan te gaan.

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam is partner geweest bij de realisatie van deze expositie. ‘Tijdsbeeld’ is nog te zien tot en met 5 mei 2019.

In de kelder van het Cuypershuis is doorlopend een film te zien waarop Franco een toelichting geeft op de expositie en zijn werk.

Meet & Greet met Franco Gori
Zondag 3 februari 2019 van 13 tot circa 14.30 uur
Cuypershuis Roermond, www.cuypershuis.nl

Het Cuypershuis is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 16.30 uur.
Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, (0475) 359 102, www.cuypershuisroermond.nl.
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  winterbanden

  Winterbanden Volvo V70, Vredestein Snowtrac 3 maat 195/65 R15 91 H M&S Lees meer
 • Headline 1

  Eettafel

  Wegens veranderen interieur, eettafel, 2.00 m lang, 0.90 m breed en 0.77 m hoog. Lees meer
 • Headline 1

  Continental Sportcontact zomerbanden set van 4 banden

  Set van 4 zomerbanden CONTINENTAL SPORTCONTACT 5 225/40 R18 92 Y. Zeer goede staat. Profieldiepte circa 5,5 mm. Lees meer
 • Headline 1

  winterbanden

  op 4 stalen velgen compleet met wieldeksels. Profiel van nog 6 mm en zijn van het merk bridgestone maat 185/65/15. De velg is 6,5 J -15 - 43 past op meerdere typen Volvo's en Ford Lees meer
 • Headline 1

  Antiek secretaire met schitterend houtsnijwerk

  Antiek secretaire voorzien van schitterend houtsnijwerk. Het secretaire heeft 4 grote lades met achter de klep/werkblad diverse kleine laadjes en vakjes. Lang geleden door mijn ouders gekocht in een gerenomeerde antiekzaak. Hoogte 105cm, breedte 95cm en diepte is 45cm, met gesloten klep. Onzinbiedingen worden verwijderd. 2 foto s bij daglicht en de andere fotos zijn gemaakt bij kunstlicht. De werkelijke kleur zit er tussenin. Wij verkopen het secretair ivm herinrichting van de woonkamer. Lees meer

Laatste reacties