Algemeen

Speciale museumrondleidingen voor mensen met dementie.


Roermond, 7 maart 2018
Speciale museumrondleidingen voor mensen met dementie.
Samenwerking Alzheimer Nederland, Dementievriendelijk Roermond en museum Cuypershuis.

Het Cuypershuis organiseert drie rondleidingen gericht op mensen met dementie en hun partner of mantelzorger. Deze buitengewone wandeling door het museum geeft veel ruimte om mee te praten over herinneringen aan vroeger, die weer verbonden worden aan de getoonde objecten. De speciale rondleidingen staan gepland op de vrijdagen 20 april, 21 september en 14 december, steeds van 14 tot 16 uur. Deelname is gratis, aanmelden kan bij het Cuypershuis Roermond.

Zoals je voor een rolstoelrijder een hellinkje naast de trap legt, zo organiseren musea zoals het Cuypershuis speciale rondleidingen voor mensen met dementie. Daarin wordt rekening gehouden met hun beperking in tempo en concentratie, een geringere spanningsboog en de aard van het geheugen, die feiten van vroeger gemakkelijker terughaalt dan recente.

Kijken naar kunst doet een beroep op je lange termijn geheugen en biedt mensen met dementie de mogelijkheid om ideeën en persoonlijke ervaringen uit te wisselen. Bovendien stimuleert kijken naar kunst de hersenen door middel van cognitieve oefening. Onderzoek toont aan dat dit een positief effect heeft op de gezondheid.

Dat worden we ons steeds meer bewust en daarvoor organiseert Alzheimer Nederland maar ook de gemeente Roermond initiatieven onder de koepel van Dementievriendelijk Roermond.

Speciale museumrondleidingen voor mensen met dementie.
Op de vrijdagen 20 april, 21 september en 14 december steeds van 14 tot 16 uur.
Gratis deelname, aanmelden bij het Cuypershuis.
Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359 102, www.cuypershuis.nl

Meer info:
www.dementievriendelijkroermond.nl
www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-limburg
www.facebook.com/alzheimercaferoermond

|Doorsturen